Resum de la reunió informativa respecte a la reforma de l’Escola Lola Anglada

imagen_0181 Benvolguts pares,

 Com ja sabeu, el passat dijous dia 5 de març de 2009 va tenir lloc a la Biblioteca de l’Escola una reunió a la qual vam assitir representants de la Junta de l’AMPA, pares i mares delegats i pares representants al Consell Escolar i la direcció de l’Escola. En aquesta reunió el senyor Antoni Soriano ens va fer arribar tota la informació que té respecte al tema de la reforma de l’escola i la construcció d’una nova escola d’infantil al Parc de Ca l’Arnús. A continuació, us fem arribar un petit resum de tota aquesta informació:

  1. Reforma de l’Escola: tot i existir un projecte de reforma integral de la nostra escola, encara no hi ha data prevista d’inici d’aquestes obres. Pel que ens han dit els representants de l’Administració, aquest projecte de reforma està acceptat però encara no té assignat el pressupost, per tant, no té data d’inici.
  2. Construcció d’una nova Escola d’Infantil al Parc de Ca l’Arnús: Aquesta nova escola, que fins fa un parell de setmanes havia de ser de dues línies i ara ens han informat que serà d’una sola línia, serà una escola de tipus industrialitzada. Aquest tipus de construcció s’està duent a terme a molts municipis amb manca de places escolars, ja que el temps de finalització de les obres és molt breu ( uns 4 mesos en total) i el resultat de l’equipament molt bó. Diferents exemples de construcció d’aquest tipus d’escoles, n’hi han molts a internet. Un d’ells pot ser el del CEIP L’Olivera de Sant Cugat. Aquí teniu un enllaç on trobareu diferents fotografies del procés de construcció i del resultat final.

http://escola-olivera.org/index.php?option=com_content&task=view&id=54

Aquesta Escola la construiran al solar de Ca l’Arnús que va des del lateral de l’autopista fins al camí de Ca l’Arnús ( el solar més proper a l’autopista). En principi en aquesta 1a fase, es construiran 6 aules d’infantil, (tot i que l’escola finalment serà d’una sola línia), 6 lavabos, una sala d’usos múltiples i pati. No tindrà cuina ni aules per a Primària ja que això es farà a la 2a fase.

Un cop finalitzada la construcció d’aquesta escola (1a i 2a fase), estarà preparada per encabir tots el alumnes de la nostra escola i així poder iniciar l’esperada reforma. Reformada l’Escola Lola Anglada, tots els nostres alumnes tornaran a l’antic ( ja nou) edifici. Per tots aquests trasllats tampoc hi han dates definitives. L’únic clar és que al setembre de 2009 estarà finalitzada la 1a fase de l’Escola de Ca l’Arnús.

3. Trasllat dels nostres alumnes: també hi ha la possibilitat que els alumnes d’educació infantil de la nostra escola comencin el proper curs a les noves aules a Ca l’Arnús.

L’escola mitjançant la comissió del Consell Escolar que s’ha creat (formada per dues mares, dues mestres i l’equip directiu) podrà donar la seva opinió i participar, per tant, en la decisió que es prengui finalment. Segons l’Administració “encara estem a temps”.

 4. Preinscripció curs 2009-2010: Tot i que tota l’estona parlem de la construcció d’una nova Escola, en aquest període de preinscripció les places d’aquesta escola sortiran com a places de l’escola Lola Anglada, és a dir, la nostra escola ofertarà 50 places de P3.

Amb tota la informació aportada van començar a sorgir els dubtes ( que en van ser molts). Ara us exposarem alguns d’ells. 

  1. En el cas de que es decidís que tots els alumnes d’infantil comencin el proper curs a la nova escola de Ca l’Arnús ( 2 classes de P3, un P4 i un P5, uns 100 alumnes aproximadament) s’ens plantegen diferents dubtes a resoldre:
  • buscar solucions per al tema d’entrades i sortides de l’escola, pensant en les famílies que tinguin nens als dos edificis
  • resoldre la necessitat de contractació de nou monitoratge per a poder oferir el servei d’acollida matinal als dos edificis.
  • Demanar solucions per al tema del menjador: transport de menjar o dels nens del nou edifici, necessitat de noves monitores, etc.
  • Demanar solucions per al possible encariment en el preu de les activitats extraescolars contractades per al proper curs a causa de la gestió de nens en dos edificis diferents.

2. En cas que decidim que volem esperar a la finalització de la 2a fase de construcció de la nova escola per així traslladar-nos tots junts, haurem de resoldre les mateixes situacions exposades abans, encara que sigui només per a una classe de P3, ja que a nivell educatiu, els nous alumnes de l’Escola de Ca l’Arnús pertanyen a la nostra escola.

En 15 dies està prevista una segona reunió amb la Cap de Serveis Territorials, la senyora Mercè Julià , on volem exposar totes aquestes qüestions. Es per això que necessitem saber els vostres dubtes i així exposar-los en posteriors reunions. Si teniu algun dubte o voleu deixar la vostra opinió ho podeu fer a la nostra adreça de correu o a l’espai comentari al final d’aquest article. La intenció de l’AMPA és de convocar una Assemblea informativa després de Setmana Santa on intentarem aclarir tots els dubtes i on esperem tenir més informació de totes aquestes qüestions que tant afecten al proper curs acadèmic.

Fins molt aviat!

2 pensaments sobre “Resum de la reunió informativa respecte a la reforma de l’Escola Lola Anglada

  1. M’agradatria saber si hi ha alguna possibilitat per realitzar el trasllat d’alumnes desde l’escola antiga a la temporal de forma diaria, degut al problema que pot soposar per alguns avis desplaçar-se un recorregut molt més llarg.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s