Sessió ordinària del Consell de Salut a l’ABS Martí Julià: recomanacions respecte a la Grip A

gripA Benvolguts pares,

El passat dimarts dia 20 d’octubre a les 18h va tenir lloc a l’ABS Martí Julià de Badalona una sessió ordinària del Consell de Salut i a la que hi va assistir un representant de la nostra Escola, el director Antoni Soriano i una representat de l’AMPA, la Verònica Moreno. Un dels temes més importants que es van tractar va ser la Grip A. A continuació us exposem un petit recull de recomanacions i informació respecte a aquest tema:

  • En primer lloc, mantenir la calma i no espantar-nos: aquesta és una grip que en la majoria dels casos no és greu. Si una persona no pateix una malaltia de base, cursa com un procés gripal normal. El seu tractament és amb antitèrmics, molta aigua i repòs.
  • S’ han de prendre les mateixes mesures higièniques que amb qualsevol altre procés infecciós : rentar-se les mans, netejar les superfícies sovint, fer servir mocadors de paper i llençar-los quan es fan servir, etc. Totes aquestes recomanacions també les trobareu al díptic que l’Escola ha fet arribar a totes les famílies.
  • En aquests moments no és fa la proba de la grip A. Només es fa en casos de persones amb malalties cròniques i que poden tenir alguna complicació. En els estudis que se estan fent als hospitals , el 85% dels processos gripals son grip A, la qual cosa vol dir que qualsevol nen amb símptomes gripals ( febre per sobre de 38 º, mocs, tos,…) ha de ser considerat com grip A, i per tant s’ han d’aplicar les següents mesures:

*Educació Primària: no enviar el nen a escola fins 2 dies després de no tenir febre i no prendre antitèrmics

*Educació Infantil: mantenir el nen 7 dies a casa. 

Per altre banda aquestes precaucions s’ haurien de tenir també en els casos de grip estacional  o qualsevol altre procés infecciós.

L’Escola i l’AMPA estan organitzant una xerrada per a pares i mares respecte aquest tema, amb l’assistència d’una infermera del CAP Martí i Julià. En breu rebreu més informació.

Aquí teniu un enllaç amb més informació respecte a les mesures de prevenció de la Grip A a les Escoles:

http://www.gencat.cat/especial/grip_a/cat/escoles.htm

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s