Resum del Plenari de pares i mares delegats/des del dia 2 de desembre de 2009

Benvolgudes famílies,

Us volem fer cinc cèntims del que es va parlar a l’últim Plenari de pares i mares delegades de curs. Hi van assistir:

  • Per part de la Direcció, l’Antoni Soriano i la Monica Palau
  • Representants del pares al Consell Escolar: La Susana Roman i l’Anna Mas
  • Per part de l’AMPA: la Marina Martínez i la Mar Alonso
  • Representants i Delegats/des de curs: Jesus Bernardino de 1rA, M. José Parra i Paula Miñano de P4, Miquel Ruiz de P3A, Francesc Roura, Núria Hijazo de P3B, Montse Serra i Susana Roman de 5è, Mar Alonso de 1rB, Mar Amor i Núria Aparicio de P5, Lupe Olmo de 3r i Beatriz López de 4t.

L’Antoni Soriano va començar el Plenari recordant les funcions dels delegats dins l’escola i la seva importància. Trobareu un petit resum al nostre blog, a l’apartat de Delegats. A continuació, va exposar diferents iniciatives que l’Escola vol dur a terme aquest curs i per a les que necessita el recolzament dels pares i de l’AMPA. Aquestes iniciatives són:

– Poder obrir la Biblioteca de l’Escola 2 dies a la setmana de 17 a 18h. Es tracta d’una activitat fora de l’horari escolar i en principi només s’oferiria com a servei de consulta, sense préstec. L’Escola i l’AMPA està consultant amb l’Ajuntament la possibilitat d’obtenir alguna mena d’ajut per a contractar un servei de monitoratge. Fins que això no passi, es demana la col·laboració dels pares per a poder engegar aquesta activitat el més aviat possible. Si algú està interessat i vol més informació al respecte, pot posar-se en contacte amb l’Escola o amb l’AMPA.

– S’informa de la voluntat de l’Escola de dinamitzar la seva web mitjançant un blog. En breu veurem els primers canvis!!

– Es recorda l’important paper que els pares, l’AMPA i el delegats tenen respecte a la Socialització de llibres.

– S’informa de la creació d’un Pla de convivència proposat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i que s’emmarca al voltant dels següents objectius:

1. Construir la pròpia identitat: l’educació com a projecte personal

2. Saber relacionar-se: l’educació com a projecte comunitari

3. Actuar solidàriament: l’educació com a projecte humà

– S’informa de la creació d’una Comissió de camins escolars, formada per la direcció del Centre i per 3 pares més. Aquesta Comissió té com a finalitat elaborar un projecte per a presentar a la Regidoria de Medi Ambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona, i busca la millora de  la mobilitat a peu de totes les famílies cap a la nostra escola: necessitat de semàfors, amplada de voreres, estudi de les zones amb excessiu trànsit, etc.

–  La Direcció de l’Escola exposa la situació actual respecte a la construcció de la nova Escola de Ca l’Arnús: les obres dels 6 mòduls construïts al Parc encara no estan acabades. Manca finalitzar la instal·lació d’alguns subministraments. Es per això que el Departament d’ensenyament de la Generalitat proposa a l’Escola ajornar el trasllat dels alumnes d’Educació Infantil al nou edifici i ofereix la possibilitat d’utilitzar les noves instal·lacions per a realitzar activitats docents per a tots els alumnes, des de P3 fins a 6è. L’Escola exposa als pares assistents que presentaran la següent proposta al Departament d’Educació : Educació Infantil utilitzaria les instal·lacions per a l’activitat de psicomotricitat, esbarjo i hort, i Educació Primària per a plàstica. L’Escola explica als pares la cronologia dels esdeveniments, des de que el 15 de desembre de 2008 es signa el protocol entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament per a la creació d’una nova línia de P3 que dependria administrativament de la nostra Escola, fins avui. La conclusió a la que vam arribar tots plegats va ser que si per a fer 6 aules han trigat un any, la segona fase difícilment estarà acabada per el proper mes de setembre de 2010. La totalitat de pares i mares assistents van considerar molt important fer entendre a les administracions implicades el nostre neguit respecte a la consecució d’aquests obres ja que, si a l’inici del proper curs les obres no estan acabades, no ens podrem traslladar tots al nou edifici del Parc i així poder iniciar la necessària reforma del CEIP Lola Anglada. A més, al mes de setembre del 2010 tindrem 2 nous P3 que no podrem acollir a l’antic edifici per manca d’espai i que hauran de traslladar-se a l’edifici del Parc, amb els incovenients no resolts que seria gestionar alumnes als dos edificis:

– El fet de creuar la Riera de Canyadó amoïna tant a la Direcció del Centre com a la totalitat dels pares assistents. Es tracta d’una via de doble direcció, molt ampla i amb molt de trànsit a qualsevol hora. La instal·lació de bandes per a reduir la velocitat creiem que no són suficients per a realitzar aquests trasllats amb total seguretat. En anteriors reunions amb l’Ajuntament es va demanar la instal·lació d’un semàfor a l’alçada de la nostra Escola.

– Trasllats d’alumnes amb germans als dos edificis, amb l’inconvenient que suposarà per a aquestes famílies les entrades i sortides.

– Menjador: L’edifici de Ca l’Arnús no té cuina. Els alumnes que necessitin aquest servei haurien de creuar la Riera de Canyadó cada dia per a poder accedir al Servei de menjador que actualment ofereix l’AMPA del CEIP Lola Anglada. Si es volgués evitar aquest trànsit de nens, s’hauria de buscar una empresa de catering que portes els menús fets directament a l’edifici de Ca l’Arnús i els pares volem oferir els mateixos serveis a la totalitat dels alumnes.

– Problemes de gestió d’activitats extraescolars i acollides matinals amb alumnes als dos edificis. Poder oferir qualsevol d’aquests serveis depent molt del número d’usuaris. Separar els alumnes ens complicarà poder oferir-los, si més no a un preu competitiu.

Es per això que els pares assistents creiem molt important evitar tenir alumnes als dos edificis i per això, acordem preparar un escrit que presentarem al Regidor d’Educació amb còpia a Serveis Territorials de la Generalitat. Aquest escrit estarà signat per tots els Delegats, la Presidenta de l’AMPA i els pares Representants al Consell Escolar. En ell sol·licitem que l’Ajuntament de Badalona i més concretament la Regidoria d’Educació faci les gestions necessàries amb les administracions implicades per tal verifiqui el compliment de que la 2ª Fase estarà acabada pel setembre 2010 i presenti un calendari d’actuacions (incloent la remodelació de l’actual CEIP Lola Anglada) al Centre i als pares i mares de l’Escola per tal de que aquest pugui començar a preveure com s’organitzarà pel proper curs escolar 2010-2011.

Us mantindrem informats de totes les novetats referents a aquest tema.

Salutacions,

AMPA CEIP Lola Anglada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s