La Generalitat no concreta l’inici les obres de Ca l’Arnús

Bon dia famílies,

Doncs sí, malauradament aquesta va ser la resposta que vam rebrer el passat divendres dia 18 de febrer a la reunió a la que vam assistir a les Oficines de Serveis Territorials del carrer Casp. Ens van presentar el projecte de construcció de la 2a i 3a fase de l’escola al Parc de ca l’Arnús, però no ens van poder concretar la data d’inici. El projecte que ens van presentar contenia tots els espais i aules necessàries per a encabir l’Escola Lola Anglada de dues línies: aulari per a cada classe, aules específiques, biblioteca, gimnàs cobert, pistes esportives, un mòdul amb cuina equipada i menjador escolar…però no tenim data d’inici de les mateixes.
També ens van informar que el fet de que el projecte presentat inclouguès la construcció de la 2a i la 3a fase a la vegada farà que el temps d’entrega de l’obra sigui de 7 a 9 mesos.

A continuació us adjuntem còpia i un enllaç amb la noticia del punt en relació a l’inici de les obres de la nostra escola.

http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/16-educacio/374227-la-generalitat-no-concreta-quan-construira-les-escoles.html

La Generalitat no concreta quan construirà les escoles

Garanteix que es faran les obres dels centres previstos a Bufalà i a Ca l’Arnús però no dóna data per a l’inici dels treballs.
La comunitat educativa, inquieta per la incertesa en plena preinscripció
23/02/11 02:00 – badalona – Jose G. Navarro email protegit

Al fons, l’única part de l’escola de Ca l’Arnús que s’ha construït. En primer terme, solar al parc on s’ha d’acabar fent la totalitat del centre Foto: J.G.N.

Són en fase de projecte i d’obra i, per tant, la construcció està més que assegurada. Això sí, pel que fa als terminis, Ensenyament no sap quan podrà tirar endavant els treballs de construcció de les dues escoles públiques que l’anterior tripartit de la Generalitat havia previst estrenar de cara al curs que ve: el centre Bufalà II i l’ampliació de la nova escola del parc de Ca l’Arnús. L’esvaïment d’aquesta incertesa dependrà, en gran mesura, del que permeti el Departament d’Economia i Finances, que per ara continua treballant amb el pressupost prorrogat del 2010. Aquesta és la resposta que aquests dies es limiten a aportar fonts del departament educatiu del nou executiu català, un parell de setmanes després que anunciés tot un conjunt de retallades arreu de Catalunya en l’àmbit educatiu. El fet que aquest anunci coincidís amb la inexistència de treballs a la zona on ja s’haurien d’estar aixecant aquestes escoles –aprovades, pressupostades i subhastades– va fer saltar les alarmes sobre l’edificació dels equipaments. Ara, només per la incertesa de quan es construiran, la inquietud continua planant sobre les comunitats educatives dels centres, que en el procés de preinscripció que acaba divendres es limiten a oferir els espais que ara tenen i no pas les noves construccions que esperaven.

“Ni la més remota idea”

En el cas de l’escola de Ca l’Arnús –l’enllestiment de la qual depèn de dues fases d’obra més i que ha de servir per rebre els alumnes de l’escola Lola Anglada mentre es rehabilita–, tant la seva direcció com l’AMPA es resignen que el centre no estarà llest per estrenar-lo al setembre, però temen que aquest moment no arribi fins a final del curs que ve o principi del següent. “No tenim ni la més remota idea de quan començarà l’obra, però si dura prop de nou mesos, tot plegat s’endarrerirà massa”, explica Antoni Soriano, director del Lola Anglada. Per la seva banda, Núria Aparicio, vicepresidenta de l’AMPA, s’exclama en no saber “per què” no comença l’edificació “si tots els tràmits ja s’han fet”, i en denunciar els “problemes” que genera el fet que els infants continuïn repartits entre aquest centre i els primers espais fets a Ca l’Arnús. A l’AMPA de l’escola Bufalà II –que fa dos anys que funciona en mòduls prefabricats–, la situació els ha agafat per sorpresa, perquè la darrera previsió que tenien, el desembre passat, era que les obres començarien el 15 d’abril vinent. Tot i estar ara “una mica amoïnats” per tot plegat, expliquen: “Seguim confiant en aquesta previsió, tot i que ja ens hem resignat que haurem d’estrenar l’escola després de Nadal”, explica Maite Cáceres, secretària de l’AMPA.
D’altra banda, CiU de Badalona tem que en aquesta situació la ciutat hagi estat “una víctima més dels inassumibles compromisos pressupostaris del govern de José Montilla”, i assegura que la construcció d’aquestes escoles forma part, en realitat, d’un “protocol d’intencions” en què es recull que la seva tramitació es porti a terme “d’acord amb les disponibilitats pressupostàries existents”. Amb tot, la federació s’ha ofert per acompanyar l’alcalde i el regidor d’Educació per defensar la construcció dels centres, que també considera necessaris.

L’AMPA el que vol afegir a aquests comentaris és que el que demanem és una data d’inici de les obres de construcció de la 2a i 3a fase al Parc de Ca l’Arnús, i que aquestes obres no formen part de cap “protocol d’intencions”, com diu CIU de Badalona al Diari El Punt, sinó que van ser aprovades i licitades i formen part d’acords de Govern signats. Us adjuntem els acords:

Enllaç a l’acord de Govern de la 1a fase, les 6 aules ja fetes.
http://www.gencat.cat/acordsdegovern/20090210/04.htm


Enllaç a la pàgina de Gisa amb la licitació de la 2a fase, és del 18 de febrer de 2010
http://www.gisa.es/gisa/servlet/HomeLicitation?licitationID=1059949&company=1

Enllaç a l’acord de Govern de la tercera fase és:
http://www.gencat.cat/acordsdegovern/20101102/05.htm

També volem fer conèixer els inconvenients que patim pel fet de tenir els alumnes separats en dos edificis que són:

  • Dificultats d’organització i coordinació escolar d’un professorat amb les tasques en dos edificis.
  • Dificultats per desenvolupar de manera completa projectes educatius que impliquen que alumnes més grans ajudin als més petits, com per exemple els padrins lectors.
  • Dificultats diàries en deixar/recollir els fills/filles a  l’escola de les famílies que els tenen en etapes/edificis diferents.
  • Necessitat de resoldre la situació de menjador que afecta als alumnes d’Ed. Infantil, ara mateix precària, depenent d’un servei de càtering per no disposar d’instal·lacions pròpies.
  • Dificultats pròpies de desenvolupar l’activitat docent en un edifici antic que necessita reformes per adaptar-se a les característiques d’una educació actual de qualitat.
  • Necessitat que els alumnes que ja gaudeixen dels avantatges del nou edifici puguin continuar fent-ho (cas de P5 el proper curs) i afegir-hi la resta de l’alumnat del centre.
  • Dificultats per oferir activitats extraescolars amb preus competitius i de qualitat degut a la separació en dos edificis i la manca d’instal·lacions esportives a l’edifici d’infantil.

Continuarem buscant espais de diàleg amb les diferents administracions per a donar a conèixer la situació que viu la nostra escola i la necessitat que els nostres fills tenen de poder gaudir d’una escola reformada, amb tots els equipaments i espais necessaris que garanteixin una educació de qualitat. Properament us informarem de les actuacions previstes per l’AMPA per a aconseguir el més aviat possible una resposta de l’administració pel que fa a la data d’inici de les obres.

Salutacions,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s