Nou dimarts groc!

Benvolguts pares,

Des de l’AMPA us animem a participar aquest dimarts dia 24 d’abril a la sortida de l’escola a una altra jornada reivindicativa en defensa de l’escola pública i en contra de les retallades. Porteu xiulets, cassoles, qualsevol cosa que faci soroll! I si teniu la samarreta groga reivindicativa porteu-la també. Com a les anteriors movilitzacions, ens trobarem amb els pares i mestres de l’escola Artur Martorell per a, tots junts, anar a la Plaça de la Vila, ja que aquets dimarts hi ha Ple Municipal.

Aprofitem l’oportunitat per a informar-vos que Montse Conejo, Presidenta de FAMPAS Badalona, i Carmen Martínez, representant de la Junta de Directors, han demanat la paraula al Ple de l’Ajuntament  de  Badalona per fer arribar als nostres polítics els punts acordats el passat 28 de març a la reunió conjunta d’AMPAs i direccions sobre el projecte de gratuïtat de llibres.

Els acords són els següents:

 • Que la socialització de llibres sigui un requisit previ per poder acollir-se al projecte de gratuïtat de llibres de text. Les escoles públiques ja tenen un model de socialització reeixit per poder exportar-lo a altres centres.
 • Llibertat de les famílies i dels centres per anar a comprar els llibres on  vulguin, i  no només en els establiments adherits.
 • L’escola pública no necessita cap empresa per gestionar els “bonollibres”. En aquests moments les AMPAS i les escoles gestionen amb les editorials els millors preus.
 • Que l’escola o AMPA rebi els diners directament i no pas el “bonollibre “ nominal per a les famílies.
 • No discriminació de l’alumnat de diferent municipi que està matriculat en escoles frontereres.
 • Tenir en compte la gestió de les escoles amb matrícula viva.

FAMPAS també va llegir i va entregar al Regidor d’Educació, a la reunió del passat dilluns 16 d’abril, els punts acordats. Les novetats que vam treure d’aquesta reunió són poques:

 • El govern de Badalona destinarà 3.000.000 milions d’euros a la suposada gratuïtat de llibres de text.
 • L’Ajuntament no vol donar els diners als centre, serà un bonollibre codificat i nominal que l’alumne haurà de recollir (encara no se sap on) entre finals d’agost i principis de setembre. L’alumne podrà “renunciar” a aquest “xec” a favor de l’escola.
 • Una empresa , que ha de presentar-se encara a concurs, es farà càrrec de gestionar el projecte.
 • Per poder bescanviar el bonollibre s’haurà de justificar la compra de llibres i material complementari amb factures d’ empreses adherides al projecte.
 • El bonollibre serà per a tot l’alumnat matriculat i empadronat a Badalona, tant a l’escola pública com a la concertada.
 • Aquest any no serà requisit tenir un projecte de socialització o reutilització de llibres al centre, diuen que l’any vinent sí.
 • La llicència dels llibres digitals de secundària es considera una socialització, es pot pagar amb aquest bonollibre, l’ordinador NO.

Us mantindrem informats de les novetats.

Fins demà!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s