L’Associació de Mares i Pares de l’escola Lola Anglada celebra que l’inici de les obres ja sigui una realitat!

Després d’una llarga relació de gestions i actuacions realitzades amb aquest objectiu per part de la Comunitat educativa (AMPA i equip directiu del centre)i l’AAVV de Canyadó, finalment  les obres d’ampliació de la nova escola Lola Anglada a Ca l’Arnús han començat. Avui hem vist com dipositaven material al solar de darrere de l’edifici d’infantil.

Tanmateix, cal fer una mica d’ història del projecte i de les vicissituds fins a la data d’avui:

 El 15 de desembre de 2008 ens presenten des de l’Ajuntament un protocol de primària on ens expliquen que la reforma integral de l’edifici del Lola Anglada es farà unit a la creació d’una escola nova. Decideixen construir un nou centre escolar situat al Parc de Ca l’Arnús per traslladar els alumnes de l’escola Lola Anglada i fer la rehabilitació integral de l’edifici. Recordem que és un edifici de 80 anys d’antiguitat i catalogat com a històric.

El 3 de març de 2009 es ratifica el protocol ja signat i és presenta a GISA. Es decideix que el nou centre escolar serà d’una sola línea i la construcció es farà en dues fases. La primera fase inclourà 6 aules (tres d’infantil i tres de primària).

En aquest punt quedem a la espera de l’acord de govern de la 2a fase, que finalment es va fer amb data 28 de desembre de 2009. La licitació d’aquesta segona fase no es va fer fins el 18 de febrer de 2010 i l’adjudicació de l’empresa constructora no va ser fins l’abril. El projecte tenia un termini d’execució d’ 11 mesos distribuïts en 4 mesos de projecte i 7 d’obres. Així que si tot hagués anat bé ens donaven com a data d’entrega de l’escola acabada per juliol de 2010.

El 26 de novembre de 2010 l’Ajuntament signa amb la Generalitat un Protocol de Secundària. Aquest protocol que afecta a escoles i instituts de tota Badalona parlava de convertir la nostra escola en un institut-escola, és a dir escolarització en un mateix centre des dels 3 als 16 anys de dues línies a un nou edifici d’infantil i primària situat al parc de Ca l’Arnús i la secundària en l’edifici antic després de la reforma integral.

El febrer de 2011 ens presenten el projecte de la 2a i 3a fase però sense data d’inici ja que tot queda aturat dins el context de la crisi econòmica.

El dia 29 de març de 2011 l’AMPA va presentar la paraula al Ple de l’Ajuntament demanant a tots els partits polítics la seva unitat i compromís per instar a la Generalitat a dur a terme les obres de la 2a i 3a fase.

El 28 de juny de 2011 vam anar juntament amb el col·lectiu Badalona es Mou al debat parlamentari sobre les esmenes al pressupostos en temes d’educació. Allà la Consellera Rigau ens va confirmar personalment que malauradament s’endarreria la construcció d’escoles pressupostades i licitades i pendents d’inici d’obra com la nostra.

 Tot i així el Director General de Centres Públics ens va dir el mes d’octubre de 2011 que l’inici de les obres seria abans no acabés l’any 2011 i que la entrega podria ser el novembre de 2012.

Al desembre de 2012 es comunica el nou endarreriment en l’inici de les obres a setembre de 2012. El 20 de desembre de 2011 l’AMPA i l’AAVV de Canyadó presenta de nou la paraula al Ple Municipal demanant el recolzament del nostre Ajuntament per a reclamar l’inici amb urgència de les obres al Parc.

L’AMPA  hem participat juntament amb el col·lectiu de mestres, la Coordinadora d’AAVV del districte 1, FAMPAS Badalona i Badalona es Mou en diversos actes per deixar palès la nostra situació insostenible com a escola.

Des de l’AMPA volem agrair el suport rebut, en primer lloc, pels pares i les mares i els avis i les àvies, que ens han fet costat en tot moment, així com a FAMPAS de Badalona, l’Associació de Veïns de Canyadó, i els diferents partits polítics que ens han donat suport.

Tot i així, volem deixar clar, que una cosa és l’inici de l’obra i l’altre l’acabament total de l’escola. Vetllarem des de l’AMPA perquè  l’obra compleixi els seus terminis pel bé dels nostres fills i filles i per la dignitat de l’escola pública a la nostra ciutat.

Volem recordar també, que el projecte educatiu no s’acaba amb aquesta ampliació, sinó que resta pendent la rehabilitació integral de l’històric edifici del Lola Anglada per donar cabuda a l’Institut Escola que necessita la nostra zona educativa. A aquest objectiu no pensem renunciar-hi.

Badalona, 4 de juliol de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s