Un curs que s’acaba…i un de nou que comença

Sembla mentida que ja s’hagi acabat aquest curs!, oi?. Però que hagi passat volant no significa que no hagin passat coses!: hem tingut onades de fred, actes reivindicatius a dogo, dimarts grocs, s’han estrenat els blogs de cada classe, hem col·laborat en activitats amb l’AMPA de l’escola Artur Martorell, tot i les retallades, hem pogut tirar endavant tallers per a pares i mares, s’han pogut organitzar un bon grapat d’activitats extraescolars, festes….ufff…

Aquest curs va començar amb una nova promesa incomplida, l’inici de les obres de l’escola nova abans de finals de l’any 2011, i ha transcorregut dins d’una etapa de retallades en educació que plantegen un panorama gens encoratjador de cara al proper curs. Les famílies que formem l’AMPA ens enfrontem a aquest nou curs amb ganes de seguir col·laborant i  millorant la nostra escola  i de transmetre aquest esperit a més famílies que vulguin incorporar-se amb nosaltres, però també ho fem amb la inquietud que suposen les noves retallades del Departament d’ensenyament que, unides a la situació de separació de l’alumnat en dos edificis i la precària situació en que es troba l’edifici antic de primària, fa que ens enfrontem a un nou curs molt dur. Intentarem agafar forces aquest estiu per començar al setembre plens d’energia i positivisme però necessitem també sentir el vostre recolçament i la vostra opinió per a seguir un curs més aquesta lluita. Des d’aquí us convidem a formar part d’aquest grup de pares i mares que formem l’AMPA perquè totes les mans són poques per a atendre les necessitats de la nostra escola i poder tirar endavant nous projectes.

També es important que les famílies siguem coneixedores de com afectarà als nostres fills i al professorat les noves retallades previstes pel proper curs. Els nostres amics de la plataforma Badalona es mou han fet molt bona feina en aquest sentit i des de l’ampa continuarem recolzant les actuacions rehivindicatives que de ben segur continuaran el proper curs. Aquestes són algunes de  les retallades plantejades pel Departament pel proper curs:

  • S’incrementa la jornada lectiva de tot els docents pel proper curs: 25 hores lectives setmanals per als mestres que imparteixen educació infantil i primària, el que s’ha calculat que deixarà sense feina a uns 7oo mestres interins, que en l’actualitat no tenen plaça fixa. Volem aprofitar per a des d’aquí lloar la bona feina que fa aquest col·lectiu de mestres i en concret els que aquest curs han vingut a la nostra escola i desitjar que des de les administracions sigui valorada com es mereixen. Sílvia, Lluís, Oscar, Sonia esperem que tingueu molta sort i que el proper curs pugueu seguir exercint tant bé la vostra feina!
  • Les substitucions cobriran només la part horària essencial corresponent a les activitats lectives amb alumnes: activitats docents amb grups classe, activitats de suport i d’atenció a la diversitat i altres activitats complementàries, sense incloure-hi, en la jornada setmanal de presència al centre dels professors substituts, les reduccions lectives de direcció i coordinació dels titulars, les tasques de vigilància i esbarjo dels alumnes d’educació infantil i primària ni, en el cas del professorat de secundària, les guàrdies i altres vigilàncies.
  • Modifica el criteris de càlcul de les plantilles docents en centres educatius públics d’educació infantil i primària. A partir del curs 2012-2013, en el càlcul de plantilles de les escoles, el Departament d’Ensenyament reduirà el nombre d’hores lectives per activitats de suport i d’atenció a la diversitat.
  • No cobriment de les baixes de menys de 15 dies.

Ara ja el curs s’ha acabat i el volem tancar amb l’al·legria de veure les primeres màquines treballant al Parc de Ca l’Arnús i amb l’esperança de que ben aviat puguem veure la nova escola Lola Anglada acabada i llesta per acollir a tots els nens i nenes de l’escola!

Us desitgem un bon estiu a tots: mestres, conserges, personal directiu i administratiu de l’escola, a les famílies que ja ens coneixeu i a les noves famílies que vindran i desitjar molta sort als alumnes que marxen, de 6è i d’altres cursos.

Us deixem un lib dup que en Lluís, el mestre de 3rB, va fer com a comiat del curs i que ens ha semblat una magnífica manera d’omplir de somriures aquest comiat. Bones vacances i fins setembre!.  AMPA Escola Lola Anglada.

3 pensaments sobre “Un curs que s’acaba…i un de nou que comença

  1. sembla ser que ja han començat a portar material per a l’obra de la nova escola!!!! però, jo, personalment, fins que no vegi treballadors aixecant les parets no vull cantar victòria…però ja està be que s’hagin posat les piles!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s