Avui és 20 de novembre, Dia mundial de la infància

dia mundial infancia

 

El 20 de novembre de 1956 l’Assemblea General de les Nacions Unides es reuní amb la intenció de reafirmar els drets universals de la infància i va recomanar que se celebrés a cada país del món un dia que es consagraria a la fraternitat i a la comprensió entre els nens del món sencer i es destinés a activitats que desenvolupessin el benestar de tots els nens del món. L’ONU celebra aquest dia el 20 de novembre en commemoració de l’aprovació de la Declaració dels Drets del Nen en 1959 i de la Convenció sobre els Drets del Nen en 1989.

Precisament, avui fa 25 anys des que es va aprovar aquesta convenció i es va convertir en l’instrument de Drets Humans més ampliament refrendat en l’història de l’Humanitat (només Somàlia i els Estats Units no l’han aprovat). Si voleu conèixer més a fons la convenció, podeu descarregar una versió resumida adaptada pels més joves en aquest enllaç.

Avui és un recordatori per fer una reflexió i pensar en el paper que juguen els nens i en la violació dels seus drets, de la que som testimonis cada dia. Queda molt per fer, i és que la situació de molts nens no tan sols no ha millorat sino que les seves condicions són cada dia pitjors: pobresa, mortalitat, educació, abusos, maltractaments…

Tenim molta feina a fer a nivell local i global, i a través de l’escola segur que podem fer moltes coses per canviar el món.

Tots construïm escola! Tots construïm el món!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s