Construïm entre tots l’ambient del pati d’infantil!

ambientpati

Hola famílies!

Aquest curs hem rebut la proposta de l’escola de participar en un projecte molt interessant i engrescador per tal de construir entre pares i mestres l’ambient del pati.

Des de ja fa un temps l´equip d’infantil està introduint nous valors d’educació, intentant poc a poc desmarcar-se de la línia clàssica d’aprenentatge. Per dinamitzar més els ambients, i el joc més lliure i imaginatiu han pensat que seria interessant que el pati fos un lloc on també es pugui aprendre a través del joc i les sensacions. És a dir, obrir més les aules cap en fora, on els nostres fills i filles puguin tenir més llibertat de moviment.

Ara com ara, el pati és un espai més aviat inhòspit en quant a construccions o elements on ells puguin deixar anar la seva imaginació, per això es pretén satisfer les necessitats dels infants  per a que puguin experimentar, desenvolupar el seu moviment, amagar-se, enfilar-se, desenvolupar el pensament a través del joc simbòlic. Definitivament, el pati passarà a ser un ambient més d’aprenentatge juntament amb els altres ambients que ja funcionaven dins les classes.

Sabem que entre tots nosaltres hi ha molts “manetes”, grans pintors, gent amb facilitat per les arts plàstiques, i sobretot molta gent amb ganes, il·lusió i empenta. Així que us convidem a tots a que digueu la vostra i ajudem entre tots a fer realitat aquest projecte.

El passat dijous dia 17 es va fer una primera trobada per començar a posar fil a l’agulla, i entre els pares i mestres que hi van participar es va proposar construir una cuineta, un circuit de cotxes amb pedres, una cabana de fusta, taules amb bobines, estructura de troncs a diferents nivells, una estructura penjada amb objectes sonors, una estructura amb tubs i altres elements per aigua, una balança… És a dir, van sorgir moltíssimes idees que estem segurs que es podran dur a terme.

Si no vau poder participar d’aquest primer punt de trobada us convidem a que ho feu el proper dijous 1 d’octubre a les 16:45, on els petits grups de treball que ja s’han posat en marxa presentaran alguns dissenys i definiran les necessitats de cada construcció. Si no podeu ser-hi però teniu qualsevol proposta escriviu-nos a lolaanglada.ampa@gmail.com i la farem arribar a les mestres.

Recordeu el nostre lema, que encara agafa més sentit: Construint l’escola, construïm el món!

A continuació veureu alguns exemples que s’estan fent servir com inspiració. Animeu-vos a participar!

ambientpati

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s