El PATI QUE VOLEM

Bon dia famílies!

Ja estem en la recta final de curs!

Des de la comissió d’ambients exteriors i comunicació volem compartir amb vosaltres les valoracions i reflexions que ens ha ofert realitzar les activitats d’ambients exteriors, espais educatius: la GINKANA I EL VERMUT “el pati que volem” i quin és el camí que seguirem de cara al proper curs.

La comissió d’ambients exteriors havia passat per un període de reflexió important i necessari que els permetés dur a terme un projecte amb visió de futur, la comissió de comunicació ens vam sumar per aportar l’impuls i el suport que poguessin necessitar, a més,  vàrem voler participar per la convicció ferm en el projecte.

Una primera reunió a l’escola ens va permetre exposar idees i conceptes en comú per començar a repartir tasques, m’agradaria comentar que ha sigut tot un exercici de creativitat, recerca, investigació, però sobretot de treball en equip.

La GINKANA ens va permetre compartir un matí de dissabte en família ple de màgia…

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

 

Un cop realitzada la ginkana, ja sabíem quin era “el pati que volem”  o més aviat el conjunt d’elements, materials, jocs i espais dels que ens agradaria disposar.

Per lligar-ho tot plegat, aportar valor que acompanyi la línia pedagògica de l’escola i sobretot que cobreixi la necessitat de les/els mestres i dels nostres fill i filles ens calia una visió més amplia i col·lectiva, ens calia un Vermut!

4 Cartells pati

El vermut ens va permetre compartir diferents experiències de projectes d’ambients exteriors de gran valor educatiu però sobretot vàrem compartir amb grans persones, Carme, Pitu, Mireia, Montse, Llibertat i Arcadi, moltes gràcies!

Iniciem la benvinguda als nostres ponents fent un petit recorregut per els nostres espais exteriors i com si de una pluja d’idees es tractés cadascú ens oferia una idea, un dubte, un aclariment, una experiència viscuda.

L’assistència a l’acte de les nostres estimades mestres i directora de l’escola ens dona l’energia, seguretat i motivació per iniciar l’acte amb expectatives ben positives.

Comptar amb l’experiència i la companyia de la Carme Colls i en Pitu Fernandez,  el nou safareig dos mestres jubilats amants de la natura i la pedagogia, és un veritable honor. El missatge que transmeten de pau, respecte, motivació, creativitat, diversió….no té paraules, ens van aportar la motivació i els coneixements per reforçar el desitj de crear el nostre projecte d’ambients exteriors.

La Mireia, Montse i Llibertat, mestres i mares de l’escola la Vitxeta de Reus , tot un exemple de col·laboració escola/famílies. Ens van explicar la seva experiència, quins reptes és van trobar, quines solucions els hi havien funcionat i com l’escola i les famílies comparteixen una única visió global, per prendre nota; ens van aportar moltes idees que segur tindrem en compte a l’hora de pensar en el projecte de la nostre escola.

L’Arcadi Poch, especialista en projectes de creativitat a l’espai públic i innovació sociocultural, ens va motivar a veure el nostre espai educatiu amb uns altres ulls, les reixes, tanques, parets, terres, murs,  per L’Arcadi una oportunitat i un munt d’espai per ser creatiu i transformar espais grisos i inerts amb espais plens de vida i color, materials naturals, reciclats  i amb exemples d’experiències participatives amb escoles, una visió que ens aporta una infinitat de possibilitats.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquests darreres setmanes les comissions ens hem reunit per posar en comú les valoracions i reflexions que marquin l’inici d’un nou projecte d’ambients exteriors al LOLA ANGLADA amb dos objectius generals, la comissió d’ambients exteriors vol treballar en un projecte amb visió de futur i amb una implicació en el projecte entre escola i famílies, i en aquest segon punt; valorem enormement la participació de l’escola, accedint a col·laborar en la que retornem com a comissió mixta; escola-Comissió ambients exteriors i en la que en la primera reunió vam comptar amb la assistència de 11 mestres i la nostre directora, tota una declaració de bones intencions què sens dubte ens farà créixer com a escola.

A totes les persones que van fer possible aquest dos fantàstics matins, voluntaris, families, ponents, gràcies!!!

IMG-20170616-WA0004

Families animeu-vos a col·laborar en el AMPA, TENIU MOLT QUE APORTAR!! CONSTRUINT L’ESCOLA, CONSTRUÏM EL MÓN!!

NOSALTRES NO ENS ATUREM! I demà….

Fundació Bofill capgirant els espais escolars

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s